ONE DAY

igår läste jag en helt underbar bok! asså, jag är typ kär i den! jag började läsa den igår och slutade inte förens jag läst ut sista sidan. one day heter den. jag har längtat efter denhär boken sedan...jag vet inte hur länge. sedan jag först hörde talas om den, eehh? så jag blev asglad när jag fick den i julklapp av min moster. utan att överdriva säger jag här med att det är en av de bästa böckerna jag NÅGONSIN läst och herregud, det är STORT i emma-världen. den är rolig och varm och smart och jättebra skriven och vemodig och gullig och HERREGUD VAD SORGLIG (att vara mindre känslosam skulle nog vara bra för mitt psyke)
den handlar iallafall om emma och dexter som träffas och spenderar en natt tillsammans 1988. efter det får man kapitel för kapitel följa emma och dexter, alltid samma datum, 15 juli, i tjugo års tid, fram till 00-talets sista år.
och man bara älskar det!

mitt kanske bästa stycke från hela boken (läste om det och slutet flera gånger):

"Instoppad mellan de trasiga skumgummikuddarna låg en bok, Howards End, med ett kuvert instucket mellan de första sidorna. Fastän det var menat för någon annan så kände hon en instinktiv rysning av förväntan vid åsynen av den röd-vita bården på flygpostkuvertet. Hon slet ut brevet, lästa hela, och läste sedan det igen.
Heidis engelska var inte särskilt bra, och vissa ord kände hon inte igen - "utvickelse" till exempel - men hon uppfattade tillräckligt för att förstå att det här var ett viktigt brev, ett sådant brev som hon själv skulle vilja få en dag. Inte ett riktigt kärleksbrev, men nästan. Hon såg den här "Em" framför sig, läsandes brevet, först en gång och sedan en gång till, uppretad men också lite nöjd, och hon föreställde sig hur Emma tog tag i sitt liv: hur hon lämnade sin hemska lägenhet och sitt ruttna jobb och förändrade sitt liv. Heidi föreställde sig Emma Morley, inte helt olik henne själv till utseendet, väntandes vid Taj Mahal där en stilig blond man närmade sig. Hon föreställde sig en kyss, och Heidi började känna sig lite gladare. Hon beslöt sig att vad som än hände, måste Emma Morley få det här brevet.
Men det fanns ingen adress på kuvertet, och ingen avsändaradress för "Dexter" heller. Hon gick igenom sidorna, sökte efter ledtrådar: namnet på restaurangen där Emma jobbade kanske, men det fanns ingenting att gå på. Hon bestämde sig för att fråga i receptionen på vandrarhemmet tvärs over gatan. Det var trots allt inte mycket mer hon kunde göra.
Heidi Schindler heter numera Heidi Klauss. Hon är fyrtioett år gammal, bor i en förort till Frankfurt med sin man och fyra barn, och är rimligt lycklig, definitivt lyckligare än hon hoppades när hon var tjugotre. Pocketexemplaret av Howards End står fortfarande på hyllan i gästrummet, gömt och oläst, med brevet ordentligt instoppat precis innanför försättsbladet, intill en nogrant handskrivet hälsning som lyder:

Till fina Dexter. En stor roman för din stora resa. Ha det bra och kom hem ordentligt UTAN TATUERINGAR. Sköt dig nu, så gott du kan iallafall. Jävlar vad jag kommer sakna dig.
Med all min kärlek, din goda vän Emma Morley, Clapton, London, april 1990. "

kul jul







och juldagen...jag kan knappt tänka på kvällen utan att vilja dö i en ångestattack. åååååååååååååååååh.


HARRY OBSESSIONS

"sluta prata om harry potter! så vi inte börjar prata om det på krogen! fett pinsamt!"

julkort!



dagens blogg

simply breakfast
VARNING: man blir fett hungrig. (därför jag hetsäter mackor nu!) hejhej frukostporr.


dagens man

adrian lux
kan vara den snyggaste någonsin (
med en viss konkurens)
malins reaktion på första bilden va typ "uuäää". vafan liksom. hon måste va blind eller nått. sicket ansikte va. asvackert. kolla:



man kan ana att jag har en liten fäbless för käkben och snubbar som ser lite slitna ut sådär.


-


FISH TANK

för en tid sedan såg jag filmen fish tank. jag skulle gärna vilja att ni såg den. för den är ungefär genialisk. filmen handlar om 15-åriga mia som bor med sin ensamstående mamma i en grå betong förort någonstans i england. hon går inte i skolan, har inga kompisar. det enda hon bryr sig om är dansen. när hennes mamma skaffar en ny pojkvän blir det början på någonting. han uppmuntrar dansen, bäddar ner henne under täcket när hon somnar i soffan, ja han är den första vuxna som ser henne. men gränsen mellan någon sorts fadersfigur och någonting mer blir så tunn, så tunn.

asså man njuter av de helt underbara skådespelarprestationerna i den här filmen. katie jarvis är otroligt bra i huvudrollen (hennes första roll..eeeh!?!?!?!?) precis som the wrestler känns den så realistisk att man kan tro att det är en dokumentär. ibland känns det nästan som om man är där. kanske står man bakom något hörn i någon av de övergivnina lägenheterna där mia övar på sin dans. fem plus.


Fish Tank still


dagens man

james franco

den här kommentaren säger rätt mycket om vad han har för effekt på folk:
"i thought i was a straight dude... i guess i have to reconsider my orientation in the case of james franco. because his smile makes me melt inside. and it makes me want him, so bad. aslfkjasldjfaweociwm why am i not that mirror?"

just nu:

03:25
"fortfarande vaken!"
inget svar.

03:29
"på glee bloggarna igen"
inget svar.

03:31
"smat lyssnar på glee låtar (nu vid juletider är självklart deras version av last christmas min bästa) jag är sjukt på det sättet."
inget svar.

när alla andra sover har jag min fridfullaste tid på dygnet. kanske ska jag börja baka på natten som karin. när hennes man kliver upp och ska till jobbet finns det alltid nybakta bullar. fint.

här ska jag vinka till er om ni undrar vad jag gör med handen. pusspuss.
how to make a gif

we'll make them turn their heads every place we go, so wont you please be my, be my little baby


min bästa kärlekslåt i glasvegas version med irländsk dialekt. mmmmh.

min mamma

idag fyllde min lilla mamma 45 år. min mamma är kanske den finaste mamman som finns. nästan alla säger ju så om sin egen mamma så kanske är det några som inte håller med mig riktigt. min mamma är precis som jag (fast minst 10 gånger värre): förvirrad, känslosam, hetsig med sina åsikter och hennes skratt är helt okontrollerbart. hon och min moster elisabeth (dör av att dom bor i stockholm=lång bort, man vill ha en liten dos av elisabeth varje dag) är i en helt egen liga alltså. de är så ofrivilligt roliga att man näsan kissar på sig. varje dag skrattar jag åt min mamma för att hon är så knasig. vill man provocera henne är det bara att börja prata om maud olofsson, finns ingen hon avskyr så mycket som henne. hon bakar jättegoda chocolatechip cookies och jag minns när vi skulle skoja lite med henne. malin tog på sig värsta outfitten som bestod av typ upprullade beiga mjukisbyxor och en body och vi bara "det här ska malin ha på sig under peace and love!" och hon bara "jahaja, men det ser ju fint ut!" hon är så fin hon att hon inte vågar säga till sina barn att "nej det där ser ju faktiskt förskräckligt ut". kan vara så att hon faktiskt tyckte det var snyggt också, vet ej. men det är ju det som är så charmigt med henne, min lilla mamma.
jaja, min mamma är helt enkelt bäst. ♥

Utkast: Dec. 13, 2010

C och A är bäst. varför?
xo

hallelujah moment

alex schulman har börjat blogga!

RON

jag vill äta opp honom för att han är så söt.
danielleda2:  alyzabatican:  CUTIES!!  ^

och de här bilderna!!!!!!!


ja jag befinner mig i någon slags harry potter koma sedan vi såg dödsrelikerna pt. 1


REDHEADS DO NOT HAVE SOULS

"får jag ta lite på ditt hår?" the story of my life?

på babasonic träffade jag en kille med fetich för rödhåriga. vad annars liksom?
och senast för några timmar sedan var jag tvungen att böja mig fram med huvudet och bli klappad över håret.

det är lite obehagligt när okända personer tar på ens hår. men ett plus får man om man frågar.

bra hårdag där.


" jag hatar mr. big*, blir så jävla äcklad av honom" "...jaha ni pratar om sex and the city! jag trodde ni hade någon gemensam vän..."

så mycket som jag skrattat idag har jag inte skrattat sedan...gud vet. det är typ min favorit aktivitet och efter dagar av sorg/saknad/charlie-bilder-i-huvudet-när-jag-ska-sova var det jävligt trevligt.

det finns nästan inget bättre än när man har roliga jobbarkompisar. idag jobbade jag natt med karin och b-a och dom e fem plus. hoppas nästan att jag ska jobba imorgon också bara för att få hänga med dom. innan skrattattackerna (underbart ord) pratade vi om spökhistorier och sådant kul. karin berättade om när hon sett en liten tomte hemma hos sig och sedan var jag tvungen att gå upp till våning två. först, asläskigt att gå igenom sjukhuskorridorer själv natten. sen, ännu mer läskigt efter skräckhistorier om små tomtar. ännu mer sen, ja då är jag på våning två, öppnar dörrarna, och vad står då inte där rak framför mig? jo en liten tomte. dock av porslin. ni vet när man blir så rädd att man inte ens kan skrika eller någonting, blodet typ fryser till is.

*asså mitt hat mot big tar aldrig slut. jag skulle kunna starta en blogg som handlar om mitt hat mot honom, skulle i snitt skriva 10 inlägg per dag.


vardagshjältar

jag älskar busschafförerna här i stan. med de nya busstiderna blir det så att jag måste stå ute och vänta typ en timme (!!!) men de gulliga busschafförerna erbjuder sig att köra mig dit jag ska på deras rast, låter mig byta buss tidigare, hjälper mig ur små knipor så jag slipper stå ute och frysa. fint.


ingen som skäller mot dörren tills han upptäcker att det är jag. ingen som sitter nedanför bordet och vill ha pizza. ingen som kurar ihop sig bakom min rumpa när vi ser på idol. ingen som vill hinna först ut ur bilen. ingen som viftar så mycket på svansen att han nästan välter omkull när jag kommer hem efter att ha varit borta i en vecka. ingen som krafsar på min dörr. ingen som rullar sig i snön. ingen som lägger sig under bordet efter att ha tagit en socka från mitt rum. ingen som skäller när folk går förbi vårat hus. ingen som skäller besatt på jt. ingen som väntar på mig utanför toaletten. ingen som sitter bredvid mig när jag röker och tittar på mig med onda ögat. ingen som slickar mig på munnen, näsan, kinderna, hakan, öronen. ingen som trånar efter chiuauan lova längre ner på gatan. ingen som leker med dino. ingen som ligger på mina fötter när jag bloggar. ingen som gnager på ett ben lika stort som han själv. ingen som följer med pappa och fiskar. ingen som följer med morfar till pojkijärvi. ingen som slickar på malins målarfärg. ingen som räddar små harungar. ingen som ligger intryckt mellan väggen och byrån, under elementet, gömmer sig under min säng. ingen charlie. ingen världens finaste charlie.

under jackan var min finaste svarta klänning. ögon som blev tomma. mamma luktade på hans öron en sista gång. "det luktar som charlie" en familjemeddlem borta. samma datum som john lennon, 30 år senare. kanske sitter han där och spelar på sin gitarr och charlie springer runt med hela höfter och friska ben. viftar på svansen, slickar john lennon i örat.
det hade väll varit fint.
lilla charlie.

hurricane fjellborg

make gif

2009 genom min mobilkamera



lycka är...del 1

när du och en kompis ska hänga och du måste gå någonstans, relativt långt, hem till din vän slash eran mötesplats. det är 15 minusgrader och då säger din vän att "jag har bil".

ett äkta hallelujahmoment.

"ni vet dom gångerna ni träffas för att slicka lite på varandra?"

min syster tycker inte att man ska förklara sin kärlek till sin pojk/flickvän på facebook, utan hon tycker att man ska göra det dom gångerna man träffas för att slicka lite på varandra.



vacker syn på kärlek inte sant? team malin.


FUCK YEAH NOAH PUCKERMAN

"revenge. fear. the merciless infliction of pain. these are my kingdoms. the first time i gave a wedgie to a kid, i was four years old."

Tumblr_l7u2ijqju91qashl1o1_500_large
Tumblr_l6wlr1uiew1qcx3v3o1_500_large
Tumblr_l6go7dzl8m1qbish1o1_500_large
Tumblr_l5p8zqctwe1qcx3v3o1_1280_large

(via gleesubs)
shesalittlerunaway:  (via melchiorgabor)
bäst i glee.


19:39

idag har jag haft superhäng med elina. vi fikade hjortroncheescake, HUR gott!? åt thaiwok, HUR gott!? och så handlade jag presenter till melvin, för på fredag ska jag på 1-års kalas! förstår ni att han redan är 1 år. helt galet. det finns nästan ingen så roligt som att köpa barnkläder (förutom underkläder och skor). när jag skulle träffa min kusin anna och fabians barn första gången gick jag bananas på H&Ms barnavdelning. finns hur mycket fint som helst! faktiskt så var jag och sofi de första som fick vara barnvakt till lilla elsa. ♥ asså barn! när jag blir stor vill jag ha typ fyra. eller fler...hehe för jag vill adoptera också. som jag längtar efter den tiden i mitt liv! det är det jag ser mest fram emot med livet. ett stort hus vid vattnet utanför någon storstad (london? stockholm? paris?), en snygg man och några gulliga barn som springer omkring. min man spelar piano och jag dricker ett glas vitt. vi hade varit den bohemiska sortens familj. mmmmh.

UPP-DATE:
malin bor självfallet i huset bredvid med sin man som ser ut som
ash stymest. hon är chefredaktör på en tidning och hennes man är hemmaman som tar hand om hushållet slash deras ungar.
good enough?
 
köpte bland annat en jeansskjorta till honom. så vi kan matcha varandra såklart!


my head told my heart "let love grow" but my heart told my head "this time no"

hej jag heter emma och jag älskar mumford & sons. hans röst! döööööör. typ major gåshud. och texterna är magiska.
tack för tipset burnie!!!!


tips från coachen:

i "himlen är oskyldigt blå" kan man skåda bill skarsgård helt naken. det är väll information värt att lägga på minnet. eller va säger ni?

saker som irriterar mig så mycket att de håller mig vaken om nätterna del 1

det finns så många saker här i världen som irriterar/provocerar/stör mig. förmodligen är de mer än de saker som gör mig glad.

1. unga personer som beter sig som om de vore...ja ca. 38
de är en hel maffia detta folk. de kallar sin kille för "min gubbe/karl/(eller det absolut värsta) sambo" har coopkort, har fotriktigt skor på jobbet och har på sig foppatofflor på fritiden. bekvämlighet framför snygghet. åker till "byn" på helgen och skaffar familjebil INNAN de är gravida. köper JULPYNT för över 1000 kronor. och så vidare. the list goes on and on.
detta är också så evinnerligt sorgligt. som om det inte finns något mer. "äh lika bra att bli 35+ på en gång"
man kan vara gammal på det charmiga jag-gillar-ernst-kirshteiger-och-tittar-på-på-spåret-viset. hehehehhehe som jag då. hehehehehehe. fast det är mer 60+.
eller så kan man vara snart 40 innan man är 20.........................

2. typen som handlar alla sina möbler/hela jävla inredningen till sitt hem på ikea.
3. typen som säger " jag är inte feminist men jag vill ju att det ska vara jämnställt" MEN ÅH VARFÖR SKJUTER DU INTE DIG SJÄLV SÅ SLIPPER VI DIG OCH DIN OINTELLIGENS.
4.tjejen som säger (ja det är ALLTID en tjej) "men han eeeeee ju så charmig!" jaaaaahaaaaa...och om en vecka har han krossat ditt hjärta och du kommer aldrig tro på kärleken igen. skyll.dig.själv.
5. carrie och mr. big. att carrie valde big över aidan säger allt om vilket cepe hon är. och varför säger han alltid "hey kiddo" till henne? hon är 40+, så nasty. dom där två ger mig rysningar, av den mer obehagliga sorten, över hela kroppen.
6. typen som försvarar SD med att säga "men vi har faktiskt yttrandefrihet i sverige! man får tycka vad man vill!" jahaja, då är det ju inte min rättighet att säga att jag inte sympatiserar med herr åkesson!? va, va, va? jag trodde man fick tycka som man ville!?!?!?