the way you'd play with me like a child.

när vi sa hejdå på kolmårdens tågstation och du sa kan du säga något annat än mm. du höll mig hårt och jag var tvungen att stå på tå för du var så lång. när vi sa hejdå innan jag hoppade ut ur bilen och du sa du är så fin och jag såg mitt ansikte i backspegeln och nästan aldrig hade jag sett mina ögon lysa på det sättet som dom gjorde då när du sa så till mig. när vi stod på perrongen på tcentralen och väntade på ditt tåg och jag blev så blyg bland alla människor att jag inte minns ens vad vi sa till varandra men jag minns min hand som lossades från din när du gick.
jag minns jag lyssnade på den låten då. när jag satt mig ner på min förbokade platsbiljett fast tåget nästan var tomt, när jag gick trappen upp till hägerstensåsens tunnelbanestation och stod fastklämd bland främlingar i rusningstrafiken, när jag gick med lätta steg genom gamla stan till slussen, längst götgatan och över skanstullbron, förbi gullmarsplan och längst sköntorpsvägen, över gångbron till årsta. då lyssnade jag på den låten och tänkte som lana del rey sjunger.
men det gjorde du inte.
igår när jag slog på tv var det en tränare i biggest loser som skrek på en tjej som sprang på springbandet. hon ville veta varför tjejen tvekade. då sa tjejen it feels like my best is never good enough. och så grät hon.
 
jag grät inte. grät inte när jag raderade dina sms och bilden på instagram.
jag grät inte när jag förstod att alla saker jag tänkt om oss var saker du aldrig känt. inte ens när jag satt på gräset utanför ditt landställe och du sa titta på mig. och jag vågade inte se på dig för jag grät och skämdes samtidigt, stirrade ut i mörkret istället och tittade inte på dig. det var då jag kände det det känns som att mitt bästa aldrig duger. men du satt dig ner bredvid mig och la armen runt min midja och väntade. och då trodde jag ju på dig.
jag var naken i dina händer som en levande jävla metafor och berättade saker till dig som ingen annan fått höra. du drog det ur mig på ett sätt som ingen annan gjort och då trodde jag ju på dig. varsamt gjorde du det. men inte ens då när du visste att du inte kände dom sakerna sa du något till mig. 
det var nästa dag som vi stod vid kolmårdens tågstation och det var då jag lyssnade på den låten i det tomma tåget. det var då jag tänkte det som lana del rey sjunger. men det gjorde du inte. du sa aldrig något till mig förrens sista gången hur skulle jag kunna veta. 
jag var tjugotvå år och du var äldre. för dig var jag ung och vacker och mitt bästa var aldrig nog. du lekte med mig som ett barn och jag efteråt vet du hur dum jag kände mig. det var varför jag aldrig grät.
 
-
 
du är inte han eller någon annan jag träffat men när du ringer mig och säger att du saknar mig och jag blir så tafatt att jag bara svarar okej. då skrattar du lite och säger jag tycker ju om dig det vet du. då vet jag inte ens vad som är försäkrande nog för att jag ska tro dig. nu tvekar jag inför dig för det som gör ondast i världen att känna är att ens bästa aldrig duger och att man är med och leker på nåder. 

onsdagen.

hej, idag har jag haft en fab shopping-och-fika-dag. så jävla bra shopping idag asså mina vänner. den som sa att man ej kan köpa lycka har ej shoppat som man gör om man heter emma.
1. köp bara sånt som du verkligen, verkligen vill ha. 
2. det är ej värt det om du inte kommer använda skiten om du inte verkligen, verkligen vill ha det innan. typ som att om du bara vill att den där klänningen ska hänga i din garderob måste du TRO att du vill använda den innan/när du köper den. du måste lura dig själv. tänka money only got spenders och fnittra lite. prisklass för detta beteende: cirkus 200 kronor MINDRE än om du verkligen, verkligen skulle vilja ha det. här måste man ju vara en tricky mother fucker. lura dig själv men samtidigt nummer ett, självinsikt. OBS OBS detta beteende kan leda till compulsive shopping behavior.
3. är dock smartare att köpa saker du verkligen, verkligen vill ha OCH kommer använda/behöver. och hur vet man det? jo: 4. om du "behöver" köpa något annat till för att kunna använda denna sak. nej. 5. om du måste "fixa" någonting med dig själv innan du kan använda denna sak. nej. 6. har du flera saker som liknar denna sak du precis ska köpa. nej. 
7. om du får ångest av att du köpt något (lolz many times) lämna ALLTID tillbaka det. tänka vad något annat fint du kan köpa för det istället.
8. shoppa inte upp alla dina pengar. det är disgusting behavior. ge till välgörenhet, spara till någon trevlig resa, köp en present till någon du gillar. att vara en snål människa är disgusting behavior, money only got spenders men det betyder ju inte att det bara är DU som ska hare gött.
9. det är ok att bli lite äcklad av sig själv efter man har shoppat. MEN DET ÄR VÄRLDEN VI LEVER I. välkommen till jorden. OBS OBS tips är ju att avsluta shopping turen med second hand. 
10.välj ut ett par affärer innan som du/ni vill gå till. ej för många, 5 är bra antal. gå igenom noga, prova, garva, lämna tillbak, prova igen, flamsa runt. efter 5 sådana turer är man rätt trött asså. 5 räcker. dessutom sätter du standarden för shopping turen. kanske bara klädaffärer? bara second hand? inredning? ah kul med teman asså!!!!!
11. mitt sista tips är sätt en ungefärlig budget för shoppingturen. överskird ej. OBS OBS då blir du bara besviken på dig själv.
12.lycka till och ha kul!
 
okok var egentligen bara den här klassikern jag skulle lägga upp.
måste se mig själv som den allvetande simba i shoppingens snåriga värld.
 
xoxo.

är 2014 året då jag får mitt namn tatuerad på en annan människas hud?

verkar ju som så. 
 
och är 2014 året då jag blir den bloggerska i was meant to be?
mest troligt inte men i will give it a chanse. soffan vill att jag ska skriva ett långt känslofyllt inlägg med mina innersta tankar. och eftersom denna blogg endast är till allmänn beskådan för min mamma och diverse löst folk så känner jag att det inte är nåra problem. så ni har en känslostorm en jävla orkan att vänta. ska försöka pleasa er om ett par dar. så länge kan vi titta på dessa bilder från när vi var i abisko i sommras.
himlen och havet som öppnar sig. finns inget vackrare att skåda på denna jorden. detta är också vad jag visualiserar framför mig när jag sitter på tunnelbanan i en timme på väg till jobbet. för att överleva. 
ser ni hur mycket jag är i mitt rätta element här?? avslappnat sittandes vid forskanten. här föddes jag och här ska jag dö. lolz. föddes på kiruna bb..................
naturporr.
och förstås somnade 08an pga alla intryck.
 
stay tuned. xo.

2013

Höll du några av dina nyårslöften?
japp. alla. *stolt* 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
elina!! och lilla hubert såg livets ljus!
Dog någon som stod dig nära?
john ivar fjellborg.
Vilka länder besökte du?
grekland, danmark.
Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 
femte oktober och elfte november.
Vad är det bästa som hänt dig år 2013?
att jag under en jobbig tid tänkte att nu är jag religös och att jag nu förstår människors behov av gud och en högre makt i svåra tider. no joke förfan. kan det vara det mäktigaste som finns? att jag var ledig nästan hela sommaren och hade sommarlov för första gången på flera år. att jag insåg, han kanske inte är ditt livs kärlek (det kanske inte finns bara en sån och kanske kommer du aldrig end up med "the one") men vad är det för hemskt med det egentligen och varför kan det inte var kul under tiden? att jag tog hand om mig själv och flyttade. att jag nu vet att: feminism går ej ut på att skuldbelägga och utesluta andra flickor, tjejer, kvinnor, brudar, tanter, kärringar för att dom ser ut/beter sig på ett visst sätt. min och soffans semester på korfu, det var så kul så kul. 
Största misstaget? 
det finns ingenting som är värt att ångra.
Bästa köpet?
byxor från topshop. nu sjunger dom fan på sista versen men tror jag har hittat ett par värdiga ersättare.
Vad spenderade du mest pengar på?
som alltid. maaaaaaaat.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
jaa. att carpe diema varje dag under sommarlovet. asså bada/gingertaning/låssasshoppa/hängautepålandet/drickavin/dansa/promenera/äta mat. asså detta är ju livet. att skypa med kim. att jag var i mitt jävla esse gällande the boys.
Och ledsen?
att han inte ville vara med mig på det sättet som jag ville vara med honom. att morfar och farfar dog. att vuxna människor beter sig som idioter. att emanuel hamnade i koma. att jag var tvungen att flytta från hanna och ester.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
svarar samma som förra året, skillnaden är att jag nu vet precis hur det känns:
gladare. fast när jag var ledsen så var jag mer ledsen än jag någonsin varit i mitt liv tidigare.  
Vad önskar du att du gjort mer?
finns nog inget jag kan komma att tänka på, skulle kanske vara att spara mer pengar men som man säger: spending all my money like a millionare.
Vad önskar du att du gjort mindre?
ingenting.
Hur tillbringade du julen? 
hemma i kiruna med mammsen och pappsen och malin och felix och kusiner och fastrar och mostrar. och en liten hund.
Blev du kär i år?
mm. maybe twice, svårt att avgöra när man är a sucker for the love.
Favoritprogram på tv?
keeping up with the kardashians.
Bästa filmen?
känn ingen sorg.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013? 
young and beautiful - lana del rey
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
man kan ej hata en person man inte känner men säger bara såhär:
om man är så ful som du är måste man iallafall vara snäll.
Bästa boken du läste i år?
ingenbarns land.
Något du önskade dig och fick?
en ljusslinga...hahaha denna materiella värld alltså. *spyr*
Något du önskade dig men inte fick?
världsliga saker som mer pengar och sol.
Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
drack vin och grillade med ett par favoriter.
De bästa nya människorna du träffade? 
en man som än förblir hemlig i bloggy. *chliffhanger*
Hur skulle du beskriva din stil år 2013? 
jag kan beskriva min stil såhär. vad jag än tog på mig under 2013 så frågade jag alltid mig själv innan: skulle kourtney välja det här? (obs obs om hon hade min budget och valmöjligheter) ja och det får ni tolka hur ni vill.
Vad fick dig att må bra?
måste ju då vara detta carpe diemandet, att skratta högt, att jag lyssnade på mitt hjärta och tog kontroll över mitt eget liv. lolz. 
Vilken kändis var du mest sugen på?
always and forever.
Vem saknade du?
kim och morfar.
Favorit månad?
juli, augusti, september.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
att de sista månaderna ej skulle vara så fyllda av hjärtesorg och så ledsamma. men kloka beslut togs under den tiden så ändå tacksam. 
Högsta önskan just nu?
att 2014 ska bli the golden year.