miley cyrus och robin thicke, vilka är ni?

Robin Thicke Miley Cyrus GIF
Drake Miley Reaction VMAs
One Direction Miley Cyrus reaction
kan vara det mest fruktansvärda jag sett på tv någonsin.

till er som:

länkar till artikeln om mohammed som fick skattepengar utbetalda trots att han var med i ett uppmärksammat väldtäcktsfall.
detta är såklart fel.
men länken ni delar med era vänner, kommer från en nazistisk tidning och låt mig gissa, ni hade ej lagt upp denna länk på eran wall om mannen i fråga hette anders. nej tänkte väll det.
 
lägger upp en bild på instagram där ni är solbränd och får kommentarer som "orkar vara neger". ja det är väll inte ditt fel att dina vänner har en skev syn på etnicitet och ursprung och använder sig av ord som tillhör 1800-talet, men att du sedan svarar på sådana kommentarer med "gillar att vara neger" ja det är bara ditt eget fel.
 
taxichafförer som säger "när man kommer upp ur gruvan kan man iallafall tvätta av sig neger färgen".
 
som använder "men när vi åker till turkiet på semester tar vi iallafall seden dit vi kommer" som motargument när en vettig person (min syster i just detta exempel) skriver "men det kanske inte är så enkelt att att bara 'anpassa' sig till en främmande kultur när man direkt kommer från flera svåra trauman och dessutom inte integreras i det samhället so what".
 
dessa är fyra typ exempel på beteenden jag absolut inte vill associeras med eller ta del av överhuvudtaget.
 
till er som väljer att yttra er på liknande sätt på facebook eller instagram. jag unfriendar era raicists asses. fömodligen så bryr ni er inte överhuvudtaget för vi är ju inte riktigt vänner. men ville bara göra detta statement klart och tydligt. känner ni någon av dessa personer i exemplena ovan, vänligast, och om ni bryr er, kan ju vidarebefodra denna information till dem.
till människor som använder exemplet ovan som ett motargument. ja dem skulle jag vilja säga är helt verklighetsfrånvända och inte har så mycket där bakom pannbenet, men har man ej lust med det kan man ju säga "ni åker på chatersemester till alanya där dom spelar swedish housemafia på alla barer och alla pratar svenska, danska, tyska och engelska och det finns inte en moskeé så lång ögat kan nå".
för det vet vi ju alla att det är precis samma sak som att fly från krig. 
och till taxichafförer, han ni möter på tunnelbanan, hon som sitter i kassan på ica kan man inte göra så mycket mer än att, alltid, alltid säga att man tycker att det är fel att dem utrycker sig så. det måste man alltid komma ihåg att göra.
 
that's all. 

johnny var evas hjärtas låga. han var solen när det dagas, han var parken när det våras.

precis sett håkan hellström filmen. fyfan vilken känslomässig knock out va?
 
precis som livet.

THE LAST DAYS part two

SRY för att jag är en dålig bloggare och har cirkus inga bilder till detta inlägg *busy living kallas det*
IALLAFALL. förra tisdagen fyllde camilla år.
därför åt vi god mat (livets mening) och världens fetaste tårta. någon (och alla vi andra) var ganska sugen.
sedan lekte vi runt lite, övade på dirty dancing hoppet, vet ej om jag såattsäga gjorde some classyassaction eller om min värdighet också tappades i detta hopp?, nattbadade, hängde runt med några 95:or, otrolig facinerande detta med åldersskillnader. håhå.
meanwhile i en annan del av stockholm var det någon som hängde med olle ljungström. OBS OBS han hälsade till mig via telefon, OBS OBS jag hörde hans röst när han sa detta, OBS OBS vet ej varför jag tycker detta var ett ganska stort ögonblick i MITT liv. oklart.
sedan blev det helg och härifrån har jag bara bilder på mig själv. hehe jaja ni får väll se en då. hade iallafall en lite kräftis på fredag och matchade med röda läppar. lördag gick åt till att sova, gå till 7 eleven och handla godis, komma hem och INTE FÅ UPP LÄGENHETSDÖRREN, svettingar delux och nervsammanbrott på anstormning pga. kommer felanmälan släppa in mig i lägenheten när jag ej står på kontraktet, jag har inget busskort med mig, inga pengar på kontot, VAD GÖRA. det gick dock bra och jag var innanför hemmets trygga väggar inom en knapp halvtimme i trapphuset. ganska värdigt att jag stod med godispåsen i högsta hugg när dörr-fixar-killen dök upp...
efter ett jävla hustle på centralen med spårbyten och missade tåg och en ung kvinna på gränsen till sammanbrott (jag är definitionen av ett känslomässigt nervvrak) (vid ett tillfälle yttrades orden JAG SKA FAN STÄMMA DOM JÄVLARNA) man bara herregud ta dig samman människa, vem du nu än är.
så var jag ut på landet. om ni inte visste vad man gör där så:
dricker man kaffe ur gammalt porslin och äter fil med vinbär i.
strosar runt i stora knäppa köpcentrum (HAHAHAHA vi var ute på landet? jojo man tackar finns alltid en h&m inom rimligt avstånd) 
bada fast det åskar (är det farligt mamma?)
läsa asterix och obelix på franska vare sig man vill det eller ej
lyssna på p1 (ÄLSKAR ring till p1 eller vad det heter)
rensa nyplockade kantareller (älskar älskar ÄLSKAR detta ernstuesqt (väldigt oklart om detta ord ens har en innebörd?) leverne)
äta zuccini/kantarell/feta paj
fika på saltå kvarn (ja här kanske man dör lite av den skyhöga myshetsprettofaktorn)
m.m m.m m.m
och igår åkte jag ut till soffan och bettan och vi promenarade ute i skogen i regnet, pratade om livet och kärleken och allt vad det innebär, åt lax i ugn, spelade volleyboll/fotboll (svårt detta med sport...), tog ett kvällsdopp och himlen var så vacker att jag nästan blev religiös.
och idag hade jag och miriam mysdag. vi åt obscena mängder mat och glass och bullar och gott. blev aldrig mätt?! wat wat älskar mig själv.
och tittade på säsongens sista sommar med ernst. alltså då vet man verkligen att hösten är på intågande. och även fast det var 22 grader och sol idag så känner man dom där kalla vindarna. detta faktum att sommaren snart är slut gör mig otrolig ledsen. men ändock så har ju hösten sin charm och det är ju trevlig med tända ljus, att jag kan använda min fluffjacka igen, långa halsdukar och kanske en ny höstkappa men det är FAN ALDRIG LIKA TREVLIGT SOM MAN TROR för egentligen är hösten bara en nedräkning tills vintern är här. är dock väldigt tacksam över att jag ej har ett jobb som jag behöver ta mig till med buss (de otaliga timmarna jag väntat på bussar som aldrig dyker upp i 15 minus grader....) så denna vinter kanske inte blir så jobbig ändå. för sedan vet man ju att tiden går så fort så fort och våren kommer alldeles innan man nästan märkt att det blev vinter och kontrasterna som gör livet värt att leva osv.
 
i helg kanske jag åker till kiruna. och nästa vecka kommer folk tillbaka till stan, malin kommer och hälsar på, jag kanske har ett nytt jobb och minst en kräftskiva väntar. 
 
pusspuss.

dagens man

dustin hoffman
se videon eller dö.

THE LAST DAYS

i torsdags lagade jag rödbetsbiffar och bjöd på middag. maten 4 av 5 plus. sällskapet 5 av 5 plus. sedan rullade vi ner till baba och träffade på gamla fiender, nya ragg som låssas att dom ej har flickvän, nya bekantskaper och dansade till broder daniel.
gulliga killar fanns i köket på morgonen, sen åt vi pizza med dom lokala alkisarna vid valla torg. och så var det fredag och tillbaka till verkligheten med samtal till arbetsförmedligen, a-kassa papper och gud vet. på kvällen grillade jag lite korv och drack öl med camilla och niklas.
och igår släpade vi ut våra bafulla kroppar i sommarens kanske varmaste dag, för det var ju pride!
hittade en plats i skuggan tack gode gud men övergav den snabbt för att dansa, skratta och gråta en skvätt. när man såg armémannen i paraden torka sina stora tårar. alltså too much to handle....
efteråt åkte vi ut till kristineberg och klipporna. åt pizza, drack vinet, spelade galen panna, dansade lite, njöt av utsikten och livet. sedan blev det snabba puckar till pool fest i fetaste huset någonsin men pga. otrohetsdramat som utspelade sig var vi påväg nästa lika snabbt för vi kom. åkte till trädgårn, drack en öl, körde våra specialnummer och gick hem och somnade framför kourtney and khloé takes miami.
nu ligger jag här och myser med ester på vårat lilla vis. väntar på att pizza och hallonsoda ska komma genom dörren. nää vänta nu hörde jag något. mmm mumms.
 
puss. 

finchel.

</3

hemma hos emma och hanna del två

alltså är så himla kär i mitt rum och vår lägenhet. den är så himla fin :')
igår köpte jag ett:
tidningsställ, design torget.
den som sa att man ej kan köpa lycka hade tagit tillbaka uttalandet om hen varit med igår när jag köpte detta tidiningsställ.
kände mig som en bättre person.
låt ej det där pretto tidningsomslaget lurar er, eller rättare sagt det är ju det det är till för dah. under ligger tidinigar mid khloé kardashian och snygga män på omlagen och några badkarsskrövliga c/o hannah & amandas magasin.
denna är också ny. en egenkomponerad ljuslykta, i sann ernst kirchsteiger-anda, med kopp från ikea och stenar från korfu. alltså älskar den personen som är jag. hihi.
denna kryddhylla är också ett nytt påfund. känns väldigt vuxet och härligt att plocka kryddor från fönstret, slänga i krytan, smaka av, njuta. mm ja typ så.
några andra saker man gillar är lilla posrlinslådan i väggen med kaninen och älgen som saknar ett öra. fjärilstjosanhoppas som hängt med sedan peace and love 2009.
pannkakstårtan på väggen och grytlappar ffrån 10 gruppen.
och köksbordshörnan med diverse. bland annat hannah och amandas ypperlig kokbok en tavla som hannas pappa målat.
 
fint va?
förtsättning följer.