till er som:

länkar till artikeln om mohammed som fick skattepengar utbetalda trots att han var med i ett uppmärksammat väldtäcktsfall.
detta är såklart fel.
men länken ni delar med era vänner, kommer från en nazistisk tidning och låt mig gissa, ni hade ej lagt upp denna länk på eran wall om mannen i fråga hette anders. nej tänkte väll det.
 
lägger upp en bild på instagram där ni är solbränd och får kommentarer som "orkar vara neger". ja det är väll inte ditt fel att dina vänner har en skev syn på etnicitet och ursprung och använder sig av ord som tillhör 1800-talet, men att du sedan svarar på sådana kommentarer med "gillar att vara neger" ja det är bara ditt eget fel.
 
taxichafförer som säger "när man kommer upp ur gruvan kan man iallafall tvätta av sig neger färgen".
 
som använder "men när vi åker till turkiet på semester tar vi iallafall seden dit vi kommer" som motargument när en vettig person (min syster i just detta exempel) skriver "men det kanske inte är så enkelt att att bara 'anpassa' sig till en främmande kultur när man direkt kommer från flera svåra trauman och dessutom inte integreras i det samhället so what".
 
dessa är fyra typ exempel på beteenden jag absolut inte vill associeras med eller ta del av överhuvudtaget.
 
till er som väljer att yttra er på liknande sätt på facebook eller instagram. jag unfriendar era raicists asses. fömodligen så bryr ni er inte överhuvudtaget för vi är ju inte riktigt vänner. men ville bara göra detta statement klart och tydligt. känner ni någon av dessa personer i exemplena ovan, vänligast, och om ni bryr er, kan ju vidarebefodra denna information till dem.
till människor som använder exemplet ovan som ett motargument. ja dem skulle jag vilja säga är helt verklighetsfrånvända och inte har så mycket där bakom pannbenet, men har man ej lust med det kan man ju säga "ni åker på chatersemester till alanya där dom spelar swedish housemafia på alla barer och alla pratar svenska, danska, tyska och engelska och det finns inte en moskeé så lång ögat kan nå".
för det vet vi ju alla att det är precis samma sak som att fly från krig. 
och till taxichafförer, han ni möter på tunnelbanan, hon som sitter i kassan på ica kan man inte göra så mycket mer än att, alltid, alltid säga att man tycker att det är fel att dem utrycker sig så. det måste man alltid komma ihåg att göra.
 
that's all. 

Kommentarer
Postat av: Miriam

hight five. loggade in på fejjan och dog lite... gaaah

2013-08-30 @ 17:42:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback