cha cha bloggen


nu ska vi börja kolla på glee säsong två!
amanda sitter och räknar kalorier. tydligen så kommer vi äta över tretusen kalorier. fett.

fredag

igår hände två extra bra saker.

först hittade jag "i rymden finns inga känslor" i brevlådan.
och sedan beställde jag och camilla en resa till:










BERLIN!
vi åker i mars och det kommer bli asfett!

hey baby don't you know i'm in a band? and everyone that's in a band is really cool, i can be cool for you if you want me to

dagens låtar:



jonas hassen khemiri

det var den här intervjuen jag såg med honom för många år sedan. lägg märke till hur jobbig programledaren är när hon tar fram det där himla fatet med CHOKLADBOLLAR och säger "du kan väll komma på ett nytt ord för negerboll?" och hetsar honom och han bara totalt äger hela studion med endast sin närvaro. jösses när jag såg detta. kärlek vid första ögonkastet var det.

asså jag och jonas hade varit ett sådant power couple. i klass med jay-z och beyoncé. jag säger lite märkliga saker och hans rättar mig i mina "logiska" resonemang. jag förespråkar fred och kärlek och han har praktiserat på FN. jag älskar att läsa och han är författare. jag vill lära mig franska och han talar franska = han kan lära mig. och vi är båda söta och snygga och vackra och allt! it's meant to be typ.





hans hår!!!!!!!!!!!!!!!! hans ögon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jösses.


make love, not war

nä vad ledsen jag blev när jag läste det här blogginlägget:

när jag träffade jimmie
varför pratar inte rober ashberg med jimmie? tänker jag. aschberg verkar ju som en hederlig person. reportern från expressen kan väll åtminstone artighetssmåprata med honom om exempelvis vädret?
det är inte precis som om jimmie är hitler, han är inte OND på något vis även om hans politiska åsikter inte är något jag vill bli förknippad med. men herregud! alla är vi människor och alla är lika värda. man kan inte hata någon för deras politiska tillhörighet man kan bara hata åsikterna. min favorit gudrun schyman är tillexempel god vän med carl bildt.

önskar att jag levde under 60-talet. jag hade varit den bästa hippien!


04.51

en sådan gullig tant det finns här! vi satt och fikade och pratade. hon har fått för sig att jag är hennes barnbarn och eftersom att min mormor är dö ser jag gärna henne som en extra mormor. så gullig som hon är! "vi har rolig tillsammans du och jag!" sa hon till mig idag när vi precis hade sjungt en liten sång tillsammans. hon gillar att sjunga nämligen.

fint.

snart slutar jag.

när man vet att stan är liten del 1:

1. en som jag jobbar med har bott granne med min pappa när han var liten och känner min farmor.
2. en annan har gått i samma skola som min faster och jobbat tillsammans med henne. dessutom så är hennes styvpappa bror till min andra fasters ex man (pappa till mina kusiner).
3. en gamling på jobbet är bekant med min morfar och hans bröder.


22.22

en bra sak med att jobba natt är att jag hinner läsa så många böcker. just nu "den vidunderliga kärlekens historia".

postsecret.tumblr.com

jag har läst över femtio sidor med hemliga vykort över saker som bara måste få bli berättade av personer världen över.











ida och håkan


sommaren 2009 träffade ida och malin håkan. kommer förevigt minnas ögonblicket då dom berättade det för mig.
jag var i borlänge. kanske tur att jag inte var med för jag hade typ kissat på mig!

-


?

har en känsla av att jag var mer POSITIV!!!!! förut:
jag trixade fram kjolar till höger och vänster förut och jag "var på g som fan" EFTER att jag städat:

förut tyckte jag att den första snön var mysig och att det "låter så fint när man går":

jag bloggade även under lite mer normala tidpunkter.

åh jag vet inte riktigt vad som hänt mig under dessa två år. tydligen är mina trauman allvarligare än jag trodde för uppenbarligen är jag lite av en annan person idag.

narcissus


snook


asså.....................va......

fick denna kommentar:
Postat av:
Skitbra seriestrip! läs nya galago för att läsa om den skeva genusbilden som bamse speglar!
2011-01-20 @ 14:57:27

JAG FATTAR INGENTING! är personen allvarlig, är personen en skojare??? är personen besatt av bamse?

en sak jag vet iallafall. en galago vill jag ha!

SÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖT.


bamse har hjärtat på det rätta stället


04:40

hejhej mina fina. idag har det varit en egendomligt lugn natt på jobbet. jag har mest läst sorgesång, åh vad bra den är, och druckit någon kopp kaffe när mina jobbarkompisar joinat mig.

vad som alltid är roligt när man jobbar natt är att se de människorna som GÅR till jobbet precis när jag slutar. dom har flera timmar kvar att slita och jag får gå hem och sova. aaaahh.

kids

jag älskar det här fotot.


kolla ida på det här fotot! hehehehheheehheeee, dööööör.



första gången jag håller i en bebis. *nervös* fy 17 vad jag ser ointelligent ut, har det tomma ansiktsuttrycket som jag fortfarande får ibland när min hjärna arbetar för snabbt, det blir liksom helt stillastående. jens är orolig storebror. "det här kan gå hur som helst!" tänker han. lyckligtvis överlevde jesper, han är snart 17 år.



förmodligen sista gången jag bloggar om manligt mode

inte för att jag vill vara den som är den men.........:
URSÄKTA, vem 17 klär sig på detta viset på grammisgalan!? jo justde nomy gör det. 
(notera att han har samma kängor som min pappa har på sig när det är väldigt kallt ute)


låt oss istället ta oss en titt på några av musiksveriges främsta män:


ska en fashion-sten dras. svart, enkelt, svår min, fint, klart! inga konstigheter, du är snygg och passar in i kreddhögen som en smäck. två flugor.

crack


kolla vad jag fick i brevlådan idag. "jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" har jag redan läst men den är så jävla fin att jag bara vill ha den i min bokhylla. det är även i den boken man hittar kanske min absoluta favoritmening från en bok. (ni kommer antagligen ihåg denna mening då jag tenderar att ta upp den lite då och då.) herrgud, så vackert, så enkelt men samtidigt så beskrivande.
"bröstet fylls av våt cement, det hugger till och han vet inte om han brister eller stelnar"

man kan typ känna det. det är vad som åtskiljer bra och EXCEPTIONELLT bra läsning.
 
sorgesång ska jag ta med mig till jobbet imorgon. nattjobb är kanske det bästa någon kommit på i jobbväg.

+++++

martins bilder från indien är helt fantastiska.

ni måste kolla!


OBJEKTIFIERA MERA

"jag och malin är som män som kollar på porr"
"va? vadå har ni kollat på simningen eller!?
"va? nää..har du det eller?"
"jaaa!"

vi ser inte på simning (*amanda*) utan bild-googlar.
 

mitt objektifierande av män yttrar sig titt som tätt i bloggen men var icke oroliga jag håller bara på med vad män har sysslat med i årtionden!
det är ett sätt för mig att förspråka feminism. welcome to a new world order.


min bästa ballad.

det finns två sorts människor, de som anser att det är en självklarhet att ha en favorit ballad och de som inte gör det. jag tillhör självklart den första kategorin. min är "there you'll be" av faith hill  för bästa effekt bör den lyssnas på väldigt hög volym. vilken är eran!?!?!??!??!??!?!!!

REFRÄNGEN! MAGISK!
"in my dreams i'll always see you soar above the sky
in my heart there'll always be a place for you for all my life
i'll keep a part of you with me
and everywhere I am there you'll be"

jag älskar hur hon sjunger "you were right there for me for always" med full kraft och sedan slänger in ett litet woohooo och sedan sjunger refrängen en sista gång. herregud! OUTSTANDING som sue skulle ha sagt. glee referenser tillhör, sedan vintern 2009, min vardag.
det är inte bara min bästa ballad utan också soundtracket till en film som jag stark förknippar med min barndom, vilket i sig bara är superfint. jag och camilla brukade titta på pearl harbor jättemycket när vi var typ 10-11. kommer inte ihåg så mycket av filmen bara att vi hejade på josh hartnett (ben affleck, herregud vilken tönt, tyckte jag redan då) och att den var mycket sorglig.


dagen innan livet ärrade mig


åh så mycket jag överskattade människor (först och främst fulla människor, det är inte för intet som alkohol skulle vara förbjuden som den uppfanns idag som jag säger så) när detta foto togs. faktiskt så kan man säga att DEN DÄR kvällen ändrade min syn på männskligheten litegranna. åh så naiv jag var då. åh så mycket jag vet nu och det har jag några packade luleå-fjortisar att tacka för. tacktack.

kanske borde jag också klippa mitt hår till den där längden. bra hår dag där också. åååååååååååååh vintern är inte bara dålig på de uppenbara sätten (orkar inte dra dom nu) utan den fuckar också mitt hår. HELVETE också, hur svårt kan det vara att låta bli mitt hår så den behåller sin rödhet under vintern!?!??!?!???!???!!!?!?!?!+1111


konsten att inte uppfattas som korkad

jag: "jag fattar ingenting!"
malin: "nä, det är väll inte precis första gången."

gud nåde den som inte känner mig som kallar mig korkad, osmart, ointelliget, trög osv.
jag vill inte på något sätt bli uppfattad som en korkad tjej. det är okej för mig själv och personer som känner mig att skämta om mitt "ibland" väldigt ointelligenta sätt för vi vet ju att jag inte är det egentligen. detta här är faktiskt ett bekymmer jag har, att inte vilja come across på det viset. en gång för flera år sedan fick jag höra av en vän att en viss person tyckte jag var "korkad och ytlig" "dryg" var det också! det är det värsta jag någonsin hört om mig själv för det är precis så jag inte vill bli uppfattad. är det så svårt för folk att förstå när man inte är allvarlig tänker jag. märker inte folk när man driver med sig själv? ja jag vet inte. eftersom att jag är en sådan person som inte bryr sig så mycket om vad andra tycker (vet inte riktigt hur jag ska förklara, jag bryr mig inte men samtidigt tar jag åt mig? nä jag tar inte åt mig, det är liksom mer att det sjunker in, jag funderar lite över det och sedan släpper jag det) så anser jag att personer som inte förstår självdistans och sarkasm har sig själv att skylla.

jaja, TRÅKIGT inlägg. fick bara lite nattlig ångest. efter nattjobb så vaknade jag klockan 6 på kvällen idag, hehehehhehehe. in other words: natt-bloggning!


dagens man

A sa åt mig att blogga. jahaja tänkte jag då. vad ska jag blogga om?

jo jag tänkte fylla ut ett helt blogginlägg med bilder på en man.

jim sturgess
han ska spela dexter i filmatiseringen av one day. ingen mig emot. 

(hittade inga fler bilder där han lite underliga ögonbryn är framträdande. ju fler ögonbryns-bilder jag fann desto mer förvirrad blev jag, "är denna man ens söt?" tänkte jag. har fortfarande inte kommit fram till något vettiga, så tillvidare är han dagens man! )

UPP-DATE:
herre-gud, emma. ja, han är söt. självklart.

dagens debattartikel

"snälla veckorevyn våga strunta i kvinnokroppen!" av isabelle ståhl.

detta fält måste fyllas i

idag var det en helvetisk dag på joppet. men som tur var fick jag inte jobba med någon av dom som tror att jag inte kan någonting bara för att jag är 19. och jag säger som terri schuester - jag är inte byggd för att jobba fem dar i rad. men vill man lämna denna two-star town så vill man. till vilket pris som helst, även om det kräver att man kopplar bort hjärnan efter för många jobbpass.

ligger i soffan och tittar på när felix och hans homie albert spelar call of duty, skrattar när dom dör i spelet. nu ska jag dränka mina sorger i en burk av de finaste snabbnudlarna. asså dom e verkligen OUTSTANDING!

precis såhär ser mitt fejkleende ut, här följer jag inte tyra banks råd så att säga, att smile with the eyes. så om jag någon gång ler såhär mot er så vet ni, antagligen gillar jag inte er så mycket.


i ett svagt ögonblick klockan 05.50, ca, sa mamma att hon skulle massera min rygg när jag kom hem från jobbet. hoppas det erbjudandet fortfarande gäller. kanske ett avsnitt eller två av glee också!!!?!?!?!??!?! jag fick första säsongen i julklapp och min uppgift sedan dess har varit att gleefiera alla jag känner och mycket riktigt - det har gått utmärkt! alla har hittills älskat den. snart är dom som jag (dvs. har en mapp på datan som heter "glee" och innehåller över hundra bilder)

mina glee favoriter:
puck/puckleberry
Tumblr_l3fanyqmfj1qzmqh7o1_500_large

kurt/kurt och mercedes

Tumblr_leff6oaa8p1qa4oloo1_500_large
quinn
coryanddianna:  morningcalls:  youignorantslut:   Quinn Fabray, 104. Preggers
sue sylvester
Tumblr_lb7739tijw1qcx3v3o1_500_large
emma
Emma Pillsbury Picture
brittany och santana


artie

rachel/puckleberry



xo

HELMUT LANG SS 2011

makes me die inside. krispigt och enkelt. mmmm.

två saker jag mår psykiskt dålig av

ni vet alla hur jag älskar mammabloggar men att den här 15-åriga bruden är mor känns bara så FEL. (se på hennes videobloggar så förstår ni) och så är hon gravid igen. hennes första unge föddes 22 november. alltså hade de sex enbart några få veckor efteråt, är det bara jag eller känns inte det väldigt...onormalt!?
man kan ju bara undra vad hennes föräldrar sysslar med. gör något? anmäl hennes pojkvän för våldtäckt mot barn? ja, för det är så det heter, om man ligger med någon under femton och det är ju så. man är bara ett BARN då. nä, det mår jag också psykiskt dåligt av, snubbar som vill ligga med 14 åringar. dom är ju inte pedofiler men någon fel är det allt på dom snubbarna.

go natt.

just nu:


knaprar sömnpiller.
hjärta er.

romione

åh vad söta dom eeeeeeeeeeee. nästan så jag dör. som jag längtar tills sista filmen. accio juli 2011! jag har redan påbörjat nedräkningen, har en harry-almenacka i mitt rum och varje dag kryssar jag ännu en dag och längtar.
(nä skoja)




Tumblr_le8rxln3hx1qzl1qro1_500_large
this little moment was so unexpected.


10:04



god natt mina kära. om ni undrar så har jag jobbat natt. 

2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
ja... (??) 

Höll du några av dina nyårslöften?
ger aldrig sånadär löften.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
anna (min kusin) fick en supersöt dotter.

Dog någon som stod dig nära? 
inte nära. men bekant, klasskompis. </3

Vilka länder besökte du?
england och finland. 
 
Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
10 juni. 5 juni. 8 december. 23 juli. säker om ett år har jag glömt bort vad i helvete som hände då. känner redan nu att minnet sviker.

Vad är det bästa som hänt dig år 2010?
att jag fick ett jobb. hahahahhahahaaaaaaaaaaaaaaaa.

Största misstaget? 
inget. 

Bästa köpet?
whyred-härmisar från nilsson och rutig skjorta (kan vara det skönaste plagg jag någonsin ägt)

Vad spenderade du mest pengar på? 
jadu. typ ätbart, cigg, underkläder, strumbyxor.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
massor.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
allt med oskar linnros. paradice. små korta stunder. kids.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare! 

Vad önskar du att du gjort mer?
vet inte.

Vad önskar du att du gjort mindre?
inget.

Hur tillbringade du julen? 
hemma hos oss. med finaste kusiner, moster och hennes man.

Blev du kär i år?
jag slänger ganska lättvindigt med ordet "kär". jag är kär i den/det hit och dit och fram och tillbaka. men i verkligheten avskyr jag personer som påstår sig vara kär på riktigt i lite vem som helst. kär har jag varit en gång. men förtjust, betuttad. ja javisst. absolut.  

Favoritprogram på tv?
glee ♥

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
nä.

Bästa boken du läste i år?
one day ♥

Största musikaliska upptäckten?
hmmmm. säger nog oskar linnros på den va.

Något du önskade dig och fick?
ja.

Något du önskade dig men inte fick?
ja.

Årets bästa film? 
i rymden finns inga känslor. och fish tank.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010? 
åt jordgubbar och chips och drack champange och öl och dansade på stolar till håkan med en bunt fina personer. kvällen fick ett spännande avslut. och jag träffade en man som jobbade med oscar wallblom, unforgettable.

De bästa nya människorna du träffade? 
har träffat en hög med roliga människor 2010. men kanske karin, en av mina jobbarkompisar. fast våran granne under peace and love var ganska underbar. och erik, han va superkul!

Hur skulle du beskriva din stil år 2010? 
ni vet hur jag hatar den frågan.

Vad fick dig att må bra?
samma som alltid. mina närmaste, att skratta, bra musik osv.

Vilken kändis var du mest sugen på? 
av att döma från bloggen så var det uppenbarligen idol-olle. fast nu på senaste dar kan jag inte riktigt förstå vad som var så speciellt med honom.

Vem saknade du?
personer jag inte träffat på länge.

Favorit månad? 
någon av sommar månaderna. juli eller juni.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
om kille jag var halvt och halvt kär i hade besvarat mina känslor hade det ju varit superkul.
men ja ä int bitter.

GILBERT

mina föräldrar måste vara sinnesjuka på något sätt. efter mindre än en måndad efter att charlie dött så skaffar de en ny hund. sick i say. LÅT MIG SÖRJA I FRED! jag kommer aldrig älska ett djur (kul att jag först skrev "någon". det hade enbart varit sorgligt.) lika mycket som jag älskade charlie!!!!!!!!! 
igår fick vi våran nya familjemeddlem. och efter som att han är charlie systerson och heter gilbert, vems förslag tror ni? ;-) samt är lika liten som en kattunge och ser ut såhär:

så känns det helt okej!

MOVIE STAR

varje gång jag åker buss och det inte är den stilige busschaffören som kör förbannar jag kollektivtrafik guden. för varje gång jag träffar honom bli mina hej allt mer förföriska och exalterande på samma gång. jag tror han gillar mig också! han är alltid så hjälpsam och vänlig. camilla tycker att jag ska "satsa på honom!" jahaja. kära bloggläsare hur bjuder man ut en helt främmande peson på minst obehagliga sätt? det undrar då jag!
idag var vi två med om ett riktigt filmögonblick (varje gång jag upplever såna här små filmögonblick är jag tacksam över att ingen kan läsa mina tankar. min hjärna arbetar snabbt, snabbt (ovanlig). vilka spelar rollerna? vilken musik? vad för sorts film? till den otroliga filmen om hela mitt liv har jag bara "hunnit" casta fram
två roller av mina nära och kära. gudars vad glad malin kommer bli över att audrey tautou får spela henne! jag vet inte men det känns som att det här jag håller på med ibland måste vara någon liten skada jag har. andra tvättar händerna tjugo gånger efter varandra men jag, jag komposerar filmmusik och väljer locations i min hjärna.)

iallafall. jag satt inte i min buss. så åkte hans buss förbi. jag trånande tittade ut genom fönsterrutan (det enda som fattades var att det regnade) och hör på det här, i mina hörlurar var för tillfället, en av mina bästa låtar, there is a light that never goes out!
and if a double-decker bus crashes into us, to die by your side is such a heavenly way to die.
vilken grej va!  
plötsligt var jag huvudrollen i en tragisk kärlekshistoria. han skulle spelats av matthew gray gubler. och jag skulle spelats av kristen dunst. minst 6 oscarsstatyetter.
magnifikt! en given succé!

jag absolut älskar dessa filmögonblick som inträffar lite titt som tätt i mitt liv! senast jag var med i en skräckfilm var för någon dag sedan när jag stod ute och rökte och jag hörde ett prasslande under trappan. voine, voine som morfar brukar säga.