TRETTON SKÄL VARFÖR

jag har läst en bok som ni borde läsa:

den handlar om clay som hittar ett paket med tretton kassettband utanför sin dörr. när han börjar lyssna på det första bandet hör han hannahs röst. hannah som tagit livet av sig. hannah som han knapp kände, som han var kär i. på bandet berättar hannahs inspelade röst att det finns tretton skäl varför, varför hon tog livet av sig. och på någon av de här kassettbanden är clay med, han har på något sätt bidragit till hennes död.

den här boken är så bra att jag: började läsa vid tre tiden, läste när jag väntade på bussen, läste när jag satt på bussen, hoppade av och gick hem från bussen, var så inne i boken att jag gick förbi vårat hus, kom in, slängde av mig jackan, satt mig i soffan och läste klart de sista tjugo sidorna vid sju. och sedan bara rann tårarna.

"kommer du ihåg vad du sade till mig den allra sista gången?
jag gör inte det.
det allra sista du gjorde mot mig?
jag log, det är jag säker på. jag log varenda gång jag stötte på dig, men du tittade aldrig upp. för du hade redan bestämt dig."

LÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄSLÄS.

dagens man

jason richardson
tittade på tv på jobbet, rätt som det är byter en gamling kanal, där det sänds...friidrott.......skulle precis till att lämna min fotölj när kameran zoomade in det vackraste ansiktet jag sett på år och dar. typ svalde min egen tunga eller nått. självfallet stannade jag för att se när han sprang. och så han sprang....vann gjorde han visst.

se 0:54 till 1:04 och dö lite.

(trodde aldrig att jag skulle live to see the day, men ja, det är faktiskt en video med sport här ovan.)

hejhej









TANGLED




what are words...se den. puss.

igår och idag har jag ätit tårta.

igår var vi i poikkijärvi men det började (suprise) regna så vi fick grilla under taket. gick också bra. nederst i första bilden ser in den roligaste personen jag känner, moster elisabeth, eller bettan som vi kallar henne. hon är en sann lirare hon.


och sen åt vi tårta. som jag hade bakat. den var, hur ska jag beskriva??? UNDERBAR.

och nu har dom åkt hem :-'(

och idag. gott älle?

till födelsedagsbarnet köpte jag blandannat:

dagens man

jens stoltenberg
Political leadership:
G.W. Bush, 9/11: "We're gonna hunt you down."
Norwegian PM Stoltenberg, 22/7: "We will retaliate with more democracy."

via favoritbloggen.

dagens män

vet inte vilka de är, hittade dom här.
män med långt hår och skägg är det finaste jag vet.


mina älsklingar


i fredags skulle sofi få uppleva kirunas nattliv. haha....................................
hon fick iallafall vara med om det bisarraste besöket på empes. jag fick pengar av en kille i kön? började förolämpa tjejerna som satt i vårat bord? "skillnaden mellan dig och mig är att det här är äkta!" skrämde bort två turister? "dom måste vara gay!"
HOJJA. men kul var det. häjdå.

norge, we love you

jag har kollat på nyheterna hela dagen och gråtit. tänk att våra finaste grannar som pratar så roligt ska behöva vara med om det där. å jag som alltid sagt att det är till norge man ska flytta om det verkligen går ner sig. ni förstår ÅNGESTEN jag har nu. nowhere is safe liksom.


i fredags hade vi kul



sedan är det ett glapp på några timmar och så.................FINNS DET EN MÄNNISKA DÄR UNDER.....?:

.......................................................................

kommer förevigt vänta på honom i mysposition.


EXPECTO PATRONUM

gick på bio.
det sjukaste hände.
popcornen var slut.
asså....................................................

STÖTTANDE OCH PEPPANDE SYSTER

"seriöst malin. hade jag varit du hade jag varit så jävla nervös...jag hade inte kunnat äta, jag hade inte kunnat sova!"

hur ska jag tolka det här?


livet, ångesten, sorgen, kärleken, döden

den sista bilden jag tog i fredags säger ganska mycket om hur det gick för oss sen:

eeehhhh........................och sista tanken jag kommer ihåg att jag tänkte var MMMMMMMM VAD GOD DEN HÄR CIDERN VA. första kirunafestivalen på fyra år gick sådär va. igår bytte jag ut champangen mot chips med dippi. det var också kul. nu ska jag ta en ciggis. hejdå.

p.s
dagens man är daniel adams-ray. tror jag blev kär i honom i fredags. hur han rörde sig och förde sig på scenen.....ååååååååååååhhhhhhhhh. när han hade spelat klart var typ våra kommentarer "han är så snygg" "ja gud vad han är snygg" "ja helvette nästan knäppt vad han är snygg" "han är nästan vacker" och så började vi genast spekulera i vart han och hans band kunde tänkas hålla till på kvällen. ferrum? hur lyckas man utan att verka som världens läskigaste groupie?!?!? sitt hotellrum? på området? HADE VI KÄNT IGEN DE I HANS BAND!?!?! kanske åker dom härifrån redan på kvällen? tyvärr fick vi aldrig några svar på våra funderingar.



imorgon kommer älskipälski hem. hon lovade att filma. mitt hjärta kommer gå sönder över allt roligt dom varit med om och allt roligt jag missat.