vansinnesvärlden

i en värld där vi vill ha fred (det vill ni väll?) kan det aldrig, aldrig någonsin vara en rättfärdighet att ta livet från en annan människa.

that's all.

pussåkram.

Kommentarer
Postat av: Lotta

absolut inte. det är den sista och viktigaste friheten, att få leva. men, det finns fortfarande människor som tar andra människors liv. som tar den sista och viktigaste friheten. då tycker inte jag att det är helt rättvist att dom fortfarande får ha kvar sin frihet?

2011-09-22 @ 11:29:08
Postat av: Lotta

den som blivit mördad kommer ju aldrig kunna leva igen, med allt vad det innebär. och det har mördaren bestämt. mördaren däremot, kommer kunna fortsätta leva. även om det blir i fängelse, så är det ju alla gånger att föredra framför att vara död. även där kan man göra värdefulla saker som att äta mat, skratta, lyssna på musik. som den mördade aldrig kommer få göra mer. och det är det jag tycker är så skevt.

2011-09-22 @ 11:31:33
Postat av: emma

lotta: naturligtvis är det skevt, nästan allt här i världen är skevt. men om vi tar livet av mördaren är vi på samma nivå? det blir till en spiral av ondska som aldrig tar slut.

dessutom finns det inga "positiva effekter" med dödsstraff förutom det här med hämnd eller vad det nu handlar om för dom som är för, jag menar, usa tillexempel, kriminaliteten där är väll inte precis rekordlåg?

nä ingen människa har rätten att avsluta en annans liv.

2011-09-22 @ 14:06:50
Postat av: Lotta

fast det blir inte en spiral av ondska som aldrig tar slut, det slutar ju vid dom två personerna, det första offret, och sen det andra.



jag tycker att rätten att leva är så himla viktig och därför tycker jag på något sätt att man förbrukat den när man tagit någon annans liv. hur kan man ens begå ett sånt övergrepp? det saknar helt motstycke och kan inte omvandlas till normala strafftermer för mig.



det här är i allra högsta grad en moralisk fråga för mig, men om vi ska prata om "positiva effekter" så finns det faktiskt några. exempelvis så försvinner risken för återfallsförbryteri. och så är det mycket billigare (skattepengar som skulle kunna gå till andra saker) än att förvara och försörja brottslingar i fängelse.

2011-09-24 @ 10:22:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback