VOTE

vet ni vem ni ska rösta på i eu-valet? det vet jag - jesper odelberg. jag såg dokumäntären lindansaren för ganska länge sedan. den handlade om jespers liv. ända sedan dess har jag varit full av beundran för denna människa. han är nog den modigaste och starkaste jag hört talas om. därför röstar jag på honom.

Vi går alla omkring med en vinge
som vi inte kan flyga med
som blir en börda för oss
som vi måste smya med.
Vi hade nog kunnat flyga
om inte alla självutnämnda vicecärdar,
skolmästare
och alla de praktiska, taktiska,
nitiska, kritiska,
anemiska, akademiska
felfinnarna med pekpinnar
hade sagt:
du kan väl inte flyga!
Håll dig på marken, din envingade djävel!
Och drömmer du ens om att våga
med ett enda vingeslag
pröva din flygförmåga
så tar vi din vinge en dag!
Vi går alla omkring med en vinge,
en dröm, en längtan, en sång.
Tänk om våra vingar finge
flyga tillsammans en gång!
Så om du ser en vinge flaxa över taken,
ska du inte springa hem och bli nervös.
Du ska bara stanna,
och begrunda saken,
och sedan tänka.
Där är en som sluppit lös.


Kommentarer
Postat av: klara

grattis emma!!!

Postat av: Lotta

men varför röstar du på VPK?

2009-06-06 @ 22:37:31
URL: http://verkligen.bloggagratis.se
Postat av: Dessi

Vet du, din farmor har då i så fall glänst 2 gr:) för Emelie fick också en jätte fin klocka av henne när hon fyllde 18:)Men de är ju kul, vad härligt med en egen dator och alltid slippa vänta på sin tur:) Emelie fick ju de av oss också när hon fyllde år och jag kan säga den är väl använd:)

2009-06-07 @ 12:39:42
Postat av: Emelie

Hej!



Skulle ringa och säga grattis igår men jag glömde helt bort det faktiskt! Men bättre sent än aldrig, grattis!

2009-06-07 @ 12:45:17
URL: http://emeliielindstrom.blogg.se/
Postat av: jag

lotta: vad är det för fel på vänsterpartiet?

emelie, klara: tack! :)

dessi: haha det kanske är tradition för henne att köpa klockor när hennes barnbarn fyller 18? fin var dte iallafall!

2009-06-07 @ 15:26:05
Postat av: Lotta

vad som är fel med vänsterpartiet: vänsterpartiet har en färdig mall för hur en människa ska vara, hur mycket den ska tjäna, vad den ska tycka är bra. det är det som en statlig skola innebär, det finns bara ett sätt och då får individuella behov inget utrymme och man blir väldigt begränsad. att ha en totalt statlig offentlig sektor gör att konkurrensen försvinner och då blir det sämre eftersom motivationen till att skapa kvalitet tappas bort. det är verkligen inget fel med vinstintresse, tvärtom är vinst en utmärkt motivation för att höja kvaliteten. men vänsterpartiet bryr sig inte om kvalitet, hellre ska alla ha det exakt likadant, lika dåligt. i sverige har vi så pass bra förutsättningar att socialism är irrelevant och istället borde vi gå mot ett mer liberalt samhälle för att få fler möjligheter. socialismen värderar inte kompetens på ett rimligt sätt, eftersom de inkompetenta ska få ha det lika bra som de kompetenta. men det är inte ett orimligt krav att begära viss kompetens av sina medborgare, det tjänar ju medborgarna själva på i högsta grad. och vänsterpartiet vill avskaffa kapitalismen, det är inte som att sådant som du tycker så mycket om som dyra skor och väskor skulle finnas tillgängligt kvar då.

2009-06-07 @ 16:51:24
Postat av: Lotta

dessutom är de alldeles för förlåtande mot invandrare. sverige har invandrarproblem. det är verkligen inte invandrarnas fel, men det är ett faktum att exempelvis våldtäkterna i rosengård har ökat med 300% på 20 år. vad är det som är bra med vänsterpartiet?

2009-06-07 @ 16:53:55
Postat av: jag

lotta: jag kan känna igen mig i nästan alla partier (utom typ sverigedemokraterna osv), det finns för och nackdelar med både vänsterpartiet och moderaterna. just i det här eu-valet letade jag bara efter en bra kandidat. skulle först rösta på en miljöpartist. men sedan hittade jag jesper odelberg. hade han varit moderat eller folkpartist hade jag röstat på honom iallfall.

förstår du vilken ångest jag har för valet nästa år? är jag röd, blå eller grön?

vem hade du röstat på?

2009-06-07 @ 17:03:11
Postat av: Lydia

Denna dikt snubblade jag över i åttan, otroligt underbar.

2009-06-07 @ 18:06:07
URL: http://www.agirlindark.blogspot.com
Postat av: Lotta

jag förstår. fast det är ganska meningslöst att göra så. isåfall är vi ganska lika. jag vet inte heller vad jag ska rösta på. men jag har lovat mig själv, aldrig sossarna eller VPK. men det är så svårt. jag hittar ingen ideologi som stämmer med min uppfattning om saker & ting. och att läsa in sig på sakfrågor känns ju också ganska meningslöst, när man ändå inte håller med något parti om allting. ska man liksom försöka hitta det parti som man håller med om flest sakfrågor? det är ju inte det politik handlar om. och den svenska politiken känns bara som en gegga.

2009-06-07 @ 19:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback